Remvloeistof

Remvloeistof

Met een trackday auto wordt meestal niet vaak gereden. De ritten die de auto dan wel maakt, betekenen dan meteen volle belasting. Met name het remsysteem krijgt het zwaar te verduren, de remvloeistof in de remtangen wordt erg heet gestookt. Naast het verouderen van remvloeistof door het aantrekken van water (hygroscopisch), is ook (over)verhitting een oorzaak van de afname van het kookpunt. Met als gevolg een rempedaal wat tot op de bodem zakt. Als je het wel eens meegemaakt hebt; geen fijn gevoel !

Zorg ervoor dat je met een goede remvloeistof werkt, liefst met een hoog kookpunt. EBC Brakes levert hiervoor de DOT4 BF307 remvloeistof. Erg belangrijk is om na elke trackday, alle remtangen door te spoelen met verse remvloeistof. Het hele systeem doorspoelen is niet nodig, maar juist de remvloeistof die in de tangen zit. Check dan meteen de voering op de remblokken. Erg vervelend als je op het circuit er achter komt dat de remblokken op zijn …

 


Reageren is niet mogelijk.