Supersprint sportuitlaat

Supersprint sportuitlaat

Als importeur van Supersprint (kijk hier voor de 330Ci en hier voor uw auto) zijn we vanzelfsprekend aan onze stand verplicht een compleet sportuitlaatsysteem te monteren. Hierbij worden de originele spruitstukken met katalysatoren vervangen door zogenaamde spaghetti spruitstukken:

Zijn bovenstaande 330Ci spruitstukken nog redelijk, die van de 320Ci hebben echt een beroerde flow:

Met de Supersprint spruitstukken is de flow van de uitlaatgassen veel beter, mede door het ontbreken van katalysatoren. Dit vertaalt zich simpelweg in meer vermogen. Hiervoor moet wel het motormanagement aangepast worden, omdat de 2e lambdasensoren nu geen katalysator “zien”. Dit zorgt voor een motorstoringslampje. Daarbij moeten de originele spruitstukken wel weer gemonteerd worden voor de jaarlijkse APK.

Voor vragen betreffende Supersprint sportuitlaten: 036 – 54 00 313 of rolf@rstrade.nl

Origineel BMW t.o.v. Supersprint sportuitlaat. Wat opvalt is het “X-deel” in het begin van de uitlaat i.p.v. de originele voordemper. Hiermee wordt een betere cilindervulling bereikt. Aangezien de E46 zowel op straat, als op het circuit, niet teveel geluid mag maken, hebben we gekozen voor een middendemper en goedgekeurde einddemper.

 


Reageren is niet mogelijk.