Voorzijde: remdelen, veren en schokbrekers

Voorzijde: remdelen, veren en schokbrekers

Aan de voorzijde wordt de veerpoot vervangen door een in hoogte en demping instelbare versie van Spax. De “camber plate” is geleverd door BMW Products. Zij hebben gigantisch veel onderdelen en accessoires voor BMW in het programma.

Door het camber negatiever te zetten komt het voorwiel schuiner op het wegdek te staan. Hierdoor zal een groter deel van het loopvlak van de band, juist in de bochten, op het asfalt komen. Meer grip en een hogere bochtsnelheid dus. Met de zwarte knop kan het kleine moertje (in de grote centrale moer) verdraaid worden. Hiermee kan de demping met 28 clicks van zacht naar hard ingesteld worden.

Door met de camber plate de demperstang naar binnen te verplaatsen, wordt het geheel in de richting van de pijl bewogen:

Aan de onderzijde wordt de uitgaande demping ingesteld:

De originele 320Ci schijf heeft een afmeting van 286 x 22 mm. Door de remtangen, -blokken en -schijven van een 330i te monteren, gaat het remsysteem naar E46 M3 formaat. De schijf heeft een afmeting van 325 x 25 mm, dit zorgt voor een grote verbetering in remkracht. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, stuur dan een mail naar info@ebcshop.nl. Dit is ook mogelijk voor veel andere merken en modellen.

Gemonteerd ziet het er zo uit:

De E46 weer op z’n wielen gezet:

Op naar de spuiter voor de bumpers en achterklep !


Reageren is niet mogelijk.