Ophanging: rubber bussen vervangen

Ophanging: rubber bussen vervangen

De ophanging is op diverse plaatsen voorzien van rubber bussen, hierdoor kunnen draagarmen bewegen, terwijl de auto wel comfortabel blijft. Voor circuitgebruik moet het wat strakker en dus minder bewegen. Hiervoor heeft Powerflex diverse mogelijkheden voor het vervangen van de originele rubber bussen door polyurethaan bussen.

We hebben geen hydraulische pers voorhanden, dus doen we het met de stellage op onderstaande foto. Hiervoor hebben we de set BGS-67300 gebruikt. De originele bus wordt eruit getrokken i.p.v. geperst. Komt op hetzelfde neer.

De draagarmen aan de voorzijde zijn opgehangen aan 2 fuseekogels, waar dus geen speling op zit. Het achterste ophangpunt is nu voorzien van een Powerflex bus. Hierdoor zal de E46 strakker sturen en bij sterk afremmen minder gaan “zoeken”.

De bussen van de stabilisatorstang zijn ook vervangen:


Reageren is niet mogelijk.