Banden en velgen

Banden en velgen

Onze 320Ci staat op 225 / 45 / 17 Hankook straatbanden. De velgen zijn origineel BMW in de maat 8 x 17 inch en een ET waarde van 47. Dit laatste houdt in dat het montagevlak van de velg 47 mm uit het midden van de velg staat. Hoe hoger de ET waarde hoe meer de velg naar “binnen” staat.

Voor meer grip zijn we op zoek gegaan naar breder en zachter rubber. Diverse bandenfabrikanten spelen in op de trackday-rijder en leveren zogenaamde semi-slicks. Dit zijn banden met een zachtere rubbersamenstelling en een ander profiel, maar wel met een goedkeur voor de openbare weg. De R888R band van Toyo staat goed aangeschreven en heeft een racy profiel. Het oog wil ook wat …

We gaan ook meteen een stuk breder: van 225 naar 255 mm. Hiervoor hebben we ook bredere velgen nodig; dit worden 9 x 17 velgen van Team Dynamics.

Achteraan past het net … Misschien moet de spatbordrand nog uitgerold worden om wat meer ruimte te krijgen.

 

 


Reageren is niet mogelijk.