GPS lap timer

GPS lap timer

Om rondetijden te meten hebben we gekozen voor een Koso GPS lap timer. Hiermee kun je een circuit inleren door een ronde te rijden en op start/finish op een knop te drukken, waarmee dat GPS punt wordt vastgelegd in het geheugen. Je kunt gedurende de inleerronde een aantal punten ingeven, welke naderhand voor sectortijden gebruikt worden.

Als dit gedaan is, hoef je alleen de lap timer aan te zetten en als je start/finish passeert begint de tijd te lopen. Bij de volgende start/finish geeft de lap timer de afgelopen rondetijd 5 sec weer. Er kunnen tot 200 ronden opgeslagen worden.

En aangezien er met GPS tijd en afstand gemeten kunnen worden, is er een mogelijkheid om een 0 – 100 km/h tijd te meten of een 400 meter sprint bijvoorbeeld. De waarden hiervan zijn in te stellen.

Zo bleek de 8,2 sec standaard 0 – 100 tijd van onze 320Ci, door verlagen van het gewicht en verhogen van het motorvermogen (ongeveer 15 pk door in- en uitlaat), naar 7,0 sec te zijn gegaan. Hiervoor waren meerdere pogingen nodig; het valt niet mee om met bijna geen wiel- en koppelingslip toch zo snel mogelijk weg te rijden.

Na montage van de 3.0 motor zakte de 0 – 100 tijd naar 5,5 sec. Dat zijn M3 waarden !

 


Reageren is niet mogelijk.