Supersprint race katalysatoren

Supersprint race katalysatoren

De huidige uitlaat van de trackday E46 is niet voorzien van katalysatoren. Voor de APK is dat een probleem, en daarnaast hebben de uitlaatgassen een scherpe geur. Erg vervelend met warme dagen en het raam open … Om dit op te lossen hebben we de race katalysatoren van Supersprint gemonteerd. Om het uitlaatgeluid niet te verminderen (kats zijn ook kleine dempertjes), gaat de midden demper eruit.

Dit is er nu onderuit:

En zo ziet het eruit met de race kats:

Aangezien deze een stuk verderop in het systeem zitten t.o.v. de originele kats (in het spruitstuk), zijn de draden voor de lambda sensoren te kort. De aansluitingen hiervoor zitten na de katalysator, dus zijn het de controle sensoren. Deze zijn softwarematig uit geprogrammeerd, dus hoeven ze niet aangesloten te worden. Maar voor de APK moeten ze er wel weer zitten, dus daar gaan we nog wat op verzinnen.

Het uitlaatgeluid is een beetje luider geworden, maar blijft acceptabel. Hopelijk vinden ze dat ook op het circuit !


Reageren is niet mogelijk.